theme723
Ανάμεικτο άγριο, κόκκινο και μακρύσπερμο ρύζι τελευταίας σοδειάς μαζί σε ένα σακουλάκι. Το γεύμα του Ιπποκράτη...
Προτεινόμενη συνταγή:
Σιγοβράστε 350γρ mix ρυζιού από τη συσκευασία σε 750ml νερό με κλειστό καπάκι στην κατσαρόλα. Κόψτε 100γρ αποξηραμένα βερύκοκα και μουλιάστε τα σε 8 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια ραδίκια, ραντίτσιο ή μαρούλι και μαϊντανό. Σουρώστε τα βερύκοκα, κρατήστε το χυμό του λεμονιού και σε αυτόν προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το βρασμένο ρύζι με τα βερύκοκα, τα λαχανικά, ρίξτε τη σως και πασπαλίστε με κουκουνάρια. Αυτό είναι το σούπερ νόστιμο και σούπερ θρεπτικό γεύμα του Ιπποκράτη.