theme723
Αρωματικό ρύζι Jasmine. Το Ρύζι Jasmine Γη του Νότου είναι ένα μακρύκοκκο ρύζι που καλλιεργείται στην Ταϊλάνδη. Το χαρακτηριστικό άρωμά του οφείλεται στα ιδιαίτερα συστατικά του εδάφους που φύεται και θυμίζει ψημένο ποπ κόρν. Συνοδεύει τέλεια stir fries, ψητό κρέας, ψάρι.
Πολλοί γνωστοί Έλληνες και ξένοι σεφ προτείνουν πριν το βρασμό να ξεπλένονται 2-3 φορές με κρύο νερό τα ρύζια jasmine & basmati για να φύγει το πολύ άμυλο.
Το βράσιμο του ρυζιού jasmine είναι ίδιο με όλα τα υπόλοιπα ρύζια. Ένα μέρος ρυζιού και δύο μέρη νερό στην κατσαρόλα. Σιγανό βράσιμο μέχρι το ρύζι να πιει το νερό και είναι έτοιμο για απόλαυση.