theme723
Έλαιο υψηλής διατροφικής αξίας. Το σησαμέλαιο μας το παραλαμβάνουμε με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης από βιολογικούς σπόρους σουσαμιού. Στη νότια Ινδία χρησιμοποιείται ως μαγειρικό λάδι. Στην Ινδία γενικότερα, χρησιμοποιείται ως φάρμακο όπου πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές δράσεις σε πολλές ασθένειες. Είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτικά έλαια και σήμερα η παραγωγή του είναι περιορισμένη λόγω της δύσκολης διαδικασίας καλλιέργειας και παραγωγής. Ο σπόροι που έχουμε επιλέξει είναι ελληνικοί. Ο συνεργάτης-αγρότης που μας προμηθεύει το σουσάμι είναι πιστοποιημένος βιολογικός καλλιεργητής. Το σησαμέλαιο που παράγουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας, έχει πολύ έντονη γεύση και οι αναλύσεις έδειξαν ότι περιέχει όλα τα συστατικά του σησαμιού. Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-6), βιταμίνες Ε και Β6 και περιέχει μαγνήσιο, χαλκό, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία λόγω των συστατικών που περιέχει: σκοτώνει τα βακτήρια στο έντερο και το στόμα εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και βοηθάει στη θεραπεία της υπέρτασης.
Άλλες χαρακτηριστικές ιδιότητες του σησαμέλαιου είναι οι ακόλουθες:
Βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Λόγω της ύπαρξης υψηλών επιπέδων πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, το σησαμέλαιο μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πίεσης του αίματος σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.
Συμβάλει στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και η σησαμίνη που περιέχει βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης ( LDL), εμποδίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Έχει αντιοξειδωτική προστασία. Το σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό μας από ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες όπως, ιοί, βακτήρια, γήρανση, ηλιακή ακτινοβολία κ.α.
Χρήση: Στα φαγητά (μαγειρευτά ή ωμά) μέχρι δυο κουταλιές της σούπας ανά άτομο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη κοσμετολογία μιας και είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό αντιρυτιδικό έλαιο για πρόσωπο σώμα και μαλλιά. Μη το συνδυάσετε με σπανάκι, ντομάτα, αγγούρι και μαϊντανό.
*Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική. Σε προβλήματα υγείας, να συμβουλεύεστε πάντα τον ιατρό σας.