theme723
Φασόλια κόκκινο χαβιάρι. Πεντανόστιμα και σούπερ θρεπτικά! Τα κόκκινα φασόλια είναι μια χορταστική ποικιλία φασολιών που ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο μπορντό χρώμα τους . Βασικό όσπριο για διάφορες συνταγές της μεξικάνικης κουζίνας. Χρησιμοποιούνται μέσα σε μπουρίτος, σε σούπες, διάφορες συνταγές με κρέας (με λουκάνικο, κοτόπουλο, τσίλι κον κάρνε) και φυσικά σε σαλάτες.
Η διατροφική αφία των κόκκινων φασολιών είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, πολλών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.
Τα κόκκινα φασόλια περιέχουν ανθεκτικό άμυλο και α-γαλακτοσίδες τα οποία δρουν σαν πρεβιοτικά. Τα πρεβιοτικά μετακινούνται στη γαστρεντερική οδό μέχρι να φτάσουν στο παχύ έντερο, όπου υφίστανται ζύμωση από ωφέλιμα βακτήρια. Αυτή η ζύμωση των φυτικών ινών έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό λιπαρών οξέων βραχείας αλύσου όπως το βουτυρικό, το οξικό και το προπιονικό οξύ, τα οποία βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Τα κόκκινα φασόλια είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και φυτικές βιοενεργές ενώσεις που περιλαμβάνουν:
Μολυβδαίνιο, φολικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, κάλιο, βιταμίνη Κ1, ισοφλαβόνες και ανθοκυανίνες.
Τα κόκκινα φασόλια (εξαρτώμενα βέβαια και από τον τρόπο μαγειρέματος) έχουν γενικώς χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (19-25) και μπορούν να καταναλωθούν από διαβητικούς.
Οι τιμές κάτω από το 55 θεωρούνται χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης πράγμα που σημαίνει ότι συγκεκριμένη τροφή δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.
*Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική. Σε προβλήματα υγείας, να συμβουλεύεστε πάντα τον ιατρό σας.